Inspiratie, tips & tricks

Home » Blog » Welkom in Dehli

Welkom in Dehli

India, het land van olifanten en paleizen van maharadja’s, van kleurrijke feesten en van de Taj Mahal. Het land bezit een kleurrijke, bloeiende, volkse cultuur. Het verleden, de dansen, de festiviteiten, de talen, het geloof, de tradities en de levensstijl maken van India één van de meest levendige landen ter wereld.

दिल्ली में आपका स्वागत है
dillee mein aapaka svaagat hai
Welkom in Delhi

De hoofdstad, Delhi, nodigt je uit om te reizen en op avontuur te gaan. Sinds haar onafhankelijkheid is de stad getransformeerd tot een echte mensenjungle met ongeveer 15 miljoen inwoners.
De stad is in realiteit een gemeenschap, samengesteld uit 2 totaal verschillende steden:

Aan de ene kant heb je Old Delhi, met overvolle kronkelige straten, met bazaars die je overrompelen met een explosie van geuren. Daarnaast heb je New Delhi, dat vóór de onafhankelijkheid werd uitgebouwd door Brittannië, met lange chique lanen en vele verborgen tuinen.

Krijg je al zin om door de straten van Delhi te keuvelen? We gaan op ontdekking in de stad met een groot contrast tussen kalmte en chaos.

Het verhaal van Delhi

Volgens de legende is Delhi meer dan 5000 jaar geleden opgericht, en werd ze vervolgens 7 keer vernield. Gelijk wie de stad opnieuw probeerde op te bouwen, zag zijn keizerrijk instorten. Voorspellingen hierover zouden herhaaldelijk uitgekomen zijn. Historici zijn het er over eens dat er 9 steden zijn voorgegaan op de plaats waar Delhi zich nu bevindt.

Monumenten

  • Het Rode Fort is een van de meest bezochte toeristische attracties in Delhi. Het fort, uit rood aardewerk, werd gebouwd onder leiding van de Mongoolse keizer Shah Jahan (die ook de Taj Mahal in Agra heeft laten bouwen)
  • Een andere populaire site is de Humayuns tombe in het zuiden van Delhi. De tombe werd gebouwd onder leiding van de mongoolse keizer Humayun, in het midden van een grote tuin. Het is één van de 3 sites in Dehli die genoteerd staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
  • De Qutub Minar toren is 72,5 meter hoog, het is de hoogste stenen toren van India. Hij werd gebouwd in het begin van de XIIIe eeuw.
  • De Quwwat-ul-Islam moskee was de eerste moskee die in Delhi gebouwd werd, na de islamitische verovering van India. Het is het oudste voorbeeld van de Ghuridische architectuur in India.

Culinaire specialiteiten

Met de kleurrijke en smaakvolle borden die je op elke hoek van de straat kan verkrijgen, nodigt Delhi je uit om te proeven van haar culinaire creaties. Bij de populairste gerechten noteren we « Biryani » (op basis van rijst, kruiden, vlees, eieren en groenten) en « dosa » ( een pannenkoek van bloem en linzen).

Laat je meevoeren naar Delhi en al haar mysteries met onze reinigingslotion: “Lotion Pluie de Delhi à l’eau de fleurs de Lotus”.

Deel dit bericht