Inspiratie, tips & tricks

Home » Blog » Japan

Japan

In deze blog maken we kennis met de krachtige ingrediënten uit Japan, het land van de rijzende zon. Japan, een verzameling van meer dan 6000 eilanden, is een mix van drukke metropolen zoals Tokio en het traditionele Japanse plattelandsleven. Esthetiek, eenvoud en loyaliteit zijn de pijlers waarop het leven van iedere Japanner wordt opgebouwd. Dankzij hun traditionele en gezonde eetgewoontes hebben Japanners bovendien de hoogste levensverwachting van de wereldbevolking. Sol’Esta integreerde de Japanse waarden in een Aziatisch gamma. Ontdek hier welke ingrediënten je in dit gamma terugvindt!

Japanse tuinen, een bron van eeuwig leven

Traditionele Japanse tuinen zijn meer dan een losse verzameling van bloemen, bomen, stenen en watervalletjes. Het is een levenswijze die ondertussen ook in onze Westerse wereld heel wat zielen gewonnen heeft. Een Japanse tuin is doordrongen van symboliek en het vereist dan ook de nodige achtergrondinformatie om er één in te richten. We lichten hieronder enkele opvallende planten uit die je ook in onze verzorgingsproducten kan terugvinden.

De Japanse kerselaar is een decoratieve boom die je vaak ook in Japanse parken of tuinen kan bewonderen. Midden april bloeit de kerselaar met prachtige roze bloemen en kondigt de boom de start van de lente aan! De boom ziet er niet alleen betoverend uit als hij in bloei staat, maar de kers zelf zit ook boordevol antioxidanten en vitamines.

Rijst staat symbool voor het Shintoïsme (de weg der goden) en is de oorspronkelijke religie van Japan. Rijstbloem of beter gekend als gome-ko (米粉) is een korrelige rijstsoort. Op basis van deze bloem ontstond de Huile Japon olie. Rijstolie is rijk aan omega 6 en 9. Hierdoor bevordert deze lichaamsolie de hydratatie en de elasticiteit van de huid. Een heerlijke massage of een ontspannend bad hiermee is dan ook een echte aanrader!

Invloeden van buitenaf

Naast de traditionele planten groeit in Japan ook de populariteit van sommige gewassen uit andere streken. Zo hoort Japan wereldwijd bij één van de grootste afnemers van amandelen en cranberry.

Amandelnoten zijn een gezond tussendoortje en helpen de ‘slechte cholesterol’ te verlagen. Door regelmatig deze noten te eten, verklein je de kans op diabetes en hart- en vaatziekten. Bovendien kan je niet alleen via de maag genieten van de kracht van dit superfood. Dankzij onze peeling Secret de Hana, op basis van de schaal van amandelnoten, verzorg je ook jouw huid optimaal. De peeling verwijdert dode huidcellen van de huid en stimuleert de doorstroming.

Cranberry is oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika, maar is al sinds een tiental jaar trending in Japan. Cranberries bevatten krachtige antioxidanten zoals potassium, fosfor en vitamine C. De verfrissende en zachte werking vind je terug in onze lichaamsmelk ‘Rêve Habomaï’ en de douchegel ‘Rituel Tao’.

Word helemaal Zen met Sol’Esta

De Japanse waarden: eenvoud en respect voor mens en natuur, zijn welgekomen rustbrengers in onze jachtige Westerse wereld.

Zin in een verzorging die de ontmoeting tussen Oost en West prachtig symboliseert?
Ga dan zeker langs bij jouw dichtstbijzijnde Sol’Esta instituut en geniet optimaal van jouw ZEN-moment! http://bit.ly/32YLf5K

Deel dit bericht