Inspiratie, tips & tricks

Home » Blog » Het mysterie van de Blauwe Lotus uit Egypte

Het mysterie van de Blauwe Lotus uit Egypte

« Sommigen zien de modder op de bodem van de vijver, anderen bewonderen de lotusbloem aan het wateroppervlak. »

Volgens de Egyptische mythologie wordt Nefertem, de god van de geuren, voorgesteld als de blauwe lotusbloem voor haar aangename, honingzoete geur.

De Egyptische mythe gaat als volgt: Toen de wereld nog niet bestond, bloeide de blauwe lotusbloem als eerste open tussen alle chaos. De god Nefertem ligt aan de basis van de geboorte van de god Ra, de god van de zon. Vanuit de kelk van de bloem is de heilige schepper geboren die het licht over de wereld deed schijnen en ze betoverde met haar zachte parfum. De blauwe lotus symboliseert de geboorte van de heilige ster, het ontstaan van het licht over de wereld.

De blauwe lotusbloem, die aan de rand van de Nijl groeide, opent zich vanaf de eerste zonnestralen en sluit zich bij zonsondergang. Wanneer de zon uitgeput is op het einde van de dag, vlucht ze in de lotusbloem, die de nacht over de wereld laat vallen door haar azuurblauwe blaadjes te sluiten.

Deze cyclus herhaalt zich elke dag en elke nacht, al eeuwenlang…

Ontdek de magie van de lotusbloem in « Légende d’Egypte », een professioneel serum dat gebruikt wordt tijdens gelaatsverzorgingen in jouw Sol’Esta schoonheidsinstituut.

Deel dit bericht