Inspiratie, tips & tricks

Home » Blog » Bereid je huid voor op de herfst

Bereid je huid voor op de herfst

21 september, zegt het je iets? Wel, het is het begin van de herfst! De zomer is voorbij en een nieuw seizoen komt in de plaats. En wie zegt verandering van seizoen zegt verandering van routine 

Tijdens de herfst komt de zon minder vaak op bezoek dan tijdens de zomer. Sommigen vinden dat goed, maar anderen zitten hier niet echt op te wachten. We moeten eerlijk zijn: tijdens de herfst kan het weer heel veranderlijk zijnmeestal is het vochtig, ezonnige dagen wisselen af met regenachtige dagen. Maar anderzijds kan dit seizoen ook heel zacht zijn.   

Dit wisselvallige klimaat zorgt ervoor dat ook de huid verandert. Wanneer je hier geen aandacht aan schenkt, kan dit een effect hebben op de huid. Het volstaat om te luisteren naar de huid en haar te geven wat ze precies nodig heeft.   

Wij geven je enkele tips: 

  • Voed de huid naargelang je huidtype! Dat lijkt misschien vanzelfsprekend maar een gevoede, gehydrateerde huid is een functionele huid. Voorbeelden van voedende melkRêve Habomaï, Rêve des Antilles, Rêve de Lagons et Rêve d’Orient.  
  • De zon is niet altijd onze beste vriend! Spijtig genoeg worden de rimpels naar het einde van de zomer toe meer geaccentueerd door de UV-straling en wordt de huid een beetje doffer. Je kan deze problemen verhelpen door gebruik te maken van ons duo: Sol’Essence en Sol’Activ voor de mature huid. En om de huid haar glans terug te geven, is een gezichtspeeling (één keer per week) noodzakelijk: Lumière d’Héméra  Peeling met Olie.  
  • Blootstelling aan de zon kan zorgen voor een verhoogde talgproductie. Hierdoor kunnen talrijke onzuiverheden, zoals puistjes, opduiken. Om die reden is het nodig om het gezicht regelmatig te reinigenImpériale de Malaisia – Reinigingsmousse met Bamboe 
  • Als laatste: vergeet niet om voor jezelf te zorgen! 

Deel dit bericht