Inspiratie, tips & tricks

Home » Blog » Avocado onder de loep

Avocado onder de loep

Avocado… De heerlijke zachte vrucht groeit aan de avocadoboom (Persea gratissima) en is afkomstig uit Mexico, waar de avocado gegeten werd door de Azteken en de Maya’s. Het Azteekse woord “ahuacatl” betekent: (niet geschikt voor lezers onder 18 jaar) teelbal! De Azteken zagen de gelijkenissen in de vorm van de vrucht en van het lichaamsdeel. Ze hadden een levendige verbeelding, vind je niet?
Een avocado rijpt nooit volledig aan de boom, hij valt op de grond terwijl hij nog hard is. Eenmaal op de grond verliest hij een groot deel water. Het vruchtvlees krijgt een smeuïge consistentie, vergelijkbaar met die van boter.

De vrucht wordt vaak veroordeeld door haar hoog vetgehalte. Maar de avocado bevat in realiteit “goede vetten” die een goede invloed hebben op de gezondheid. Ze bevat ook vitamines (A, B, C et E), mineralen, vezels en oligo-elementen. Een goede reden om ervan te genieten in een salade, op een toast, in guacamole,…

Bovenop de voedzame meerwaarde in voeding, produceert de avocade een olie die bijzonder goed is voor de droge, gevoelige en gedehydrateerde huid. In de wereld van de cosmetica staat avocado olie bekend omdat ze de huid voedt, soepel maakt, verzacht en beschermt.

Wil je jouw huid ook verzorgen met avocado? Ontdek onze zachte reinigingsmelk “Amazoniã Lait de pureté soyeux”. De smeuïge reinigingsmelk reinigt met zachtheid de fijne huid van het gelaat, de hals en de decolleté.

Voel zelf alle weldaden van avocado in de reinigingsmelk « Amazonia Rituel Plenitude d’Amazonie Lait de pureté soyeux », dit product wordt gebruikt in de rituelen «Ritueel des Antilles » en « Ritueel de la Mer Morte ».

Deel dit bericht