Inspiratie, tips & tricks

Home » Blog » Amazonië

Amazonië

Het Amazonegebied met al zijn mysteries, levendige kleuren, zijn warme en weelderige woud, is een schitterende bron van leven. Sol’Esta laat je alvast meevoeren door de weelderige flora van Brazilië, Colombië, Venezuela, Guyana, Suriname tot Bolivië.

ACEROLA

 

De acerola of barbadoskers (Malpighia emarginata), is een rode kersvormige vrucht die vooral voorkomt in het noorden van Zuid-Amerika en in het Caribisch gebied. Deze vrucht zit boordevol vitamine C, vandaar de zure smaak, en behoort zo tot de meest vitamine C-rijke vruchten ter wereld. Het extract van deze vrucht wordt gebruikt in de cosmetische wereld dankzij zijn tonifiërende en anti-aging eigenschappen via de stimulatie van collageenproductie. Daarom heeft Sol’Esta gekozen voor het acerola extract in de reinigingslotion Eau de beauté Exotique met zijn levendige rode kleur die doet denken aan de energie die de Amazonerivier opwekt.

CUPAUZU

De cupuazú (Theobroma grandiflorum), is een vrucht van de cupuazú boom uit het tropische regenwoud en is verwant aan cacao. Deze boom komt vooral voor in het Amazonebekken in Brazilië en Peru. De witte pulp van de cupuazú ruikt naar een mix van chocolade en ananas en wordt regelmatig gebruikt in desserten, sappen en koekjes. In de cosmetica wordt vooral de boter gebruikt die ontgonnen wordt uit de kern van de vrucht. Deze boter hydrateert intens en stimuleert het herstel van de elasticiteit van de huid. Ontdek de masserende werking van cupuazú in de anti-aging verzorging Lift Amazonia van Sol’Esta.

PAPAJA

De papaja of boommeloen (Carica papaya), is ovaalvormig en komt oorspronkelijk uit Mexico. Een rijpe papaja herken je aan zijn groen-geel-roodgevlekte schil en als je met je vinger op de schil drukt, en deze lichtjes terug meegeeft, dan mag je zeker zijn dat ze klaar is voor consumptie. Rijpe papaja’s bevatten naast vitamine C en A ook het enzym, papaïne, een eiwitsplitsend enzym, dat niet alleen van toepassing is in de keuken maar ook in de cosmetica. Papaïne helpt dode huidcellen, onzuiverheden en overtollig talg te elimineren. Papaja vind je terug in de Eau de beauté Exotique maar ook in reinigingslotion Eau de beauté Tropicale van Sol’Esta met zijn Emeraude kleur die je laat wegdromen naar het groene tropisch warme woud met zijn frisse tropische regens.

 

PARANOOT

Deze vrucht van de paranoot (Bertholletia excelsa), ook wel Brazielnoten of Amazonianoten genoemd, heeft de vorm van een kegel. In de vrucht zitten 10 à 25 paranoten. De naam paranoot is afgeleid van het Braziliaans “ Castanhas do Pará”. Vandaar ook de Nederlandse naam. Paranoten zijn een zeer goede bron van het antioxidante selenium en van vitamine E. In de cosmetica wordt de paranoot gebruikt om de huid te voeden, te verzachten en te hydrateren.

Ervaar al deze doeltreffende ingrediënten in 1 tropische anti-aging gelaatsverzorging: Lift Amazonia van Sol’Esta.

Deel dit bericht