Inspiratie, tips & tricks

Home » Blog » 7 stellingen over citroen… Juist of fout?

7 stellingen over citroen… Juist of fout?

Citroen helpt je vermageren – Fout

Vele diëten vertellen over de voordelen van citroen, maar tot nu toe zijn er nog geen wetenschappelijke studies die bewijzen dat citroenen effectief zijn als middel om af te vallen.

Citroen bleekt de tanden – Juist

Door de hoge zuurtegraad wordt citroen gebruikt als bleekmiddel voor te tanden maar het gebruik ervan is niet zonder risico. Het zuur tast immers het glazuur van de tanden aan en maakt het zwakker. Gebruik het dus met mate!

Citroen maakt het haar glanzend – Juist

Dof haar heeft de neiging om licht te absorberen in plaats van het te reflecteren omdat de haarschubben, die zich bevinden op de haarschacht, beschadigd zijn. Om je haar mooi en glanzend te maken (en dus de haarschubben te sluiten) kan je het haar spoelen met citroenwater en vervolgens een conditioner aanbrengen.

Citroen maakt de nagels harder – Fout

Citroenen gaat de nagels lichtjes witter maken maar hebben geen effect op de hardheid ervan. Om mooie nagels te krijgen, masseer je je nagels met een halve citroen die gedrenkt is in olijfolie. Olijfolie maakt broze nagels sterker en citroen maakt de nagels witter. Win-win!

Citroen verzuurt het lichaam – Fout

Inderdaad, citroenen zijn zuur door de aanwezigheid van citroenzuur. Toch zijn deze zuren niet terug te vinden in het lichaam, in ieder geval niet door de voeding. Tijdens het verteringsproces wordt citroenzuur namelijk omgezet in basische (omgekeerde van zure) bijproducten. Ondanks de herkenbare smaak is de citroen dus geen zure voedingsbron zoals je zou denken.

Citroen is rijk aan vitamine C – Juist

Citroen is, net als de meeste citrusvruchten, een bron van vitamine C. Vitamine C is een krachtige antioxidant en helpt bij het neutraliseren van vrije radicalen, beschermt de cellen tegen cellulaire veroudering en versterkt het immuunsysteem.

Citroen werkt ontgiftend – Juist

Citroen helpt het lichaam te zuiveren. Het gaat de lever ondersteunen en de eliminatie van toxines uit het lichaam verhogen. Begin de dag met het drinken van het sap van een halve citroen gemengd met lauw water om het lichaam te ontgiften!

Te ontdekken in onze Cocktail Soleil zelfbruiner – mét citroenschil. Klik hier om hem terug te vinden in onze webshop.

Deel dit bericht