Inspiratie, tips & tricks

Home » Blog » 4 Elements – Sol’Essence & Sol’Activ

4 Elements – Sol’Essence & Sol’Activ

Gloednieuw! Serum-olie en dagcrème, een duo voor ieder huidtype…

Ontdek het nieuwe gamma Sol’Essence serum-olie en Sol’Activ dagcrème, zó natuurlijk dat je ze bijna kan opeten 😊! In de 4 elementen (Water, Aarde, Vuur en Lucht) voor 4 huidtypes (droge, gemengde tot vette, gevoelige en mature huid). Er is een duo voor iedereen! Lees hieronder wat jouw ideale duo is.

DROGE EN GEDEHYDRATEERDE HUID • ELEMENT WATER

 

KENMERKEN

Een droge huid manifesteert zich door een trekkerig gevoel, tintelingen, schilfering, jeuk, … Deze symptomen zijn het gevolg van een gebrek aan water en lipiden in de bovenste laag van de huid, de “epidermis”. Een droge huid kan zorgen voor een verandering in de huidbarrière en de interactie met de omgeving.

OORSPRONG

Er zijn verschillende oorzaken van een droge huid:

  • Erfelijkheid: sommigen hebben van nature minder lipiden dan anderen.
  • Leeftijd: door de jaren heen wordt de huid van nature droger.
  • Omgeving: de zon, de koude (vooral in de winter), de lucht, …
  • Water: het gebruik van veel water, vooral warm water (bijvoorbeeld bij het nemen van een douche) kan de neiging tot dit huidtype vergroten.
  •  

OPLOSSING

Om je huid gehydrateerd te houden, ongeacht het seizoen, heeft Sol’Esta een duo ontwikkeld: Sol’Essence Eau serum-olie en Sol’activ Eau dagcrème. Dit duo is speciaal aangepast aan een droge en gedehydrateerde huid.

GEMENGDE TOT VETTE HUID • ELEMENT AARDE

KENMERKEN

Wanneer je een vette huid hebt, heb je vaak last van een teveel aan talg dat het gezicht doet glanzen. Dit komt vooral voor ter hoogte van de T-zone (voorhoofd, neus, kin). Talg heeft een belangrijke functie, het gaat de huid beschermen tegen invloeden van buitenaf en ook zorgen voor een natuurlijke hydratatie. Maar wanneer de huid een teveel aan talg produceert, kan dit leiden tot een verstopping van de poriën zodat puistjes, mee-eters of andere onzuiverheden verschijnen.

OORSPRONG

Verschillende factoren kunnen aan de oorzaak liggen van dit fenomeen. Eerst en vooral is er de erfelijkheid, die niet kan worden gecontroleerd. Stress, vervuiling en klimaatveranderingen zijn andere factoren die een rol spelen in de talgproductie.

OPLOSSING

Om de ongemakken op te lossen die gepaard gaan met een vette huid is het belangrijk om geschikte producten te gebruiken zoals Sol’Essence serum-olie met zijn aangepaste Sol’Activ dagcrème voor gemengde tot vette huid. Door de huid te zuiveren worden de poriën verkleind en wordt de teint gematteerd. Hun ultra lichte textuur gaat de absorptie van talg bevorderen.

GEVOELIGE HUID • ELEMENT VUUR

KENMERKEN

Een gevoelige huid hebben is niet altijd gemakkelijk. Een oncomfortabel en trekkerig gevoel, roodheden, een overwegend droge huid en jeuk. De symptomen van een gevoelige huid uiten zich op verschillende manieren en kunnen op verschillende plaatsen van de huid voorkomen: het gezicht, de lippen, de handen, de hoofdhuid, … Dit type huid heeft daarom een specifieke zorg nodig.

OORSPRONG

De huid fungeert als een natuurlijke barrière door ons lichaam te beschermen tegen agressies van buitenaf, zoals bijvoorbeeld bacteriën en schadelijke stoffen. Door externe factoren (vervuiling, klimaatverandering, persoonlijke hygiëne, etc) maar ook door endogene factoren (erfelijkheid, stress, etc) kan deze natuurlijke barrièrefunctie van de huid verstoord worden, en gaat de huid gevoeliger reageren.

OPLOSSING

De nieuwe Sol’Essence serum-olie en de bijbehorende Sol’Activ dagcrème voor de gevoelige huid biedt de oplossing. De formule is rijk aan aloë vera en allantoïne, van deze bestanddelen is bekend dat ze de huid verzachten en irritaties doen verdwijnen. De combinatie van plantaardige en essentiële oliën zorgen ervoor dat de huid diep gevoed wordt en daarbij ook geparfumeerd wordt met een zoete bloemengeur.

MATURE HUID • ELEMENT LUCHT

KENMERKEN

 

Na verloop van tijd verschijnen er tekenen van huidveroudering. De opperhuid wordt dunner en het aantal cellen neemt af. Doordat de huidbarrière verstoord is, wordt de huid droger en valer. In de lederhuid neemt de hoeveelheid collegeen en elastine af. Door de afname van deze twee eiwitten wordt de huid minder elastisch, verliest ze haar stevigheid en verschijnen er rimpels en plooien.

OORSPRONG

Uiteraard is de leeftijd een belangrijke factor, maar ook de volgende elementen kunnen een rol spelen: de zon, vervuiling, of zelfs een gebrek aan slaap kunnen rimpels in het gezicht en andere delen van het lichaam veroorzaken.

OPLOSSING

Sol’Esta heeft een specifieke serum-olie en bijpassende dagcrème ontworpen voor de mature huid: Sol’Essence Air en Sol’Activ Air. Sol’Activ Air is rijk aan hyaluronzuur, waardoor het een krachtige anti-aging werking heeft. Dit duo verstevigt de huid, geeft het gezicht opnieuw vorm en voorkomt tekenen van vroegtijdige huidveroudering.

Deel dit bericht